Tripulacions i vaixells a la mediterrània medieval: Fonts i perspectives comparades des de la Corona d'Aragó
0 comentari/s Visitat 3244 Cops
ISBN: 978-84-9191-073-2
Data de publicació: 31/07/2019
Nombre de pàgines: 352
Format: llibre
Col·lecció: Textos i Estudis de Cultura Catalana
Matèria: Història Medieval

Portada en alta resolució:

PVP : 23.00 €

Material Didàctic
Resum

Tot i que l’estudi de l’expansió de la Corona d’Aragó a la Mediterrània medieval hagi tingut sempre la història marítima i naval com a rerefons, la historiografia s’ha ocupat ben poc de la realitat social i les migracions de la gent de mar, els professionals vinculats amb la navegació i la construcció naval, l’adquisició de materials en brut, de productes manufacturats i l’explotació de recursos naturals destinats a fomentar-la, els armaments i l’organització de les flotes, o les característiques tècniques de la navegació. Aprofitant l’extraordinària riquesa de les nostres fonts documentals, el present volum explora totes aquestes qüestions amb voluntat comparativa amb altres indrets de la Mediterrània. S’inspira en una trobada acadèmica internacional que es va celebrar al Museu Marítim de Barcelona el setembre del 2014. Posteriorment, se’n va realitzar una altra amb historiadors de la literatura medieval, que també ha donat lloc a un volum dins de la mateixa col·lecció de «Textos i Estudis de Cultura Catalana», titulat «La vida marítima a la Mediterrània medieval. Fonts històriques i literàries».

FULLEJA LES PRIMERES PÀGINES AQUÍ:Comentari/s
0 Comentari sobre :Tripulacions i vaixells a la mediterrània medieval: Fonts i perspectives comparades des de la Corona d'Aragó »

Participa i escriu el teu comentari!

Escriu el teu comentari a continuació. Necessites ser membre per poder fer-ho Registra´t A la nostra web o Inicia sessió.