Calendari «Serra d'Or» 2017. Santa Cecília de Montserrat. Espai d'art Sean Scully
per
0 comentari/s Visitat 4328 Cops
ISBN:
Data de publicació: 07/11/2016
Nombre de pàgines: 12
Format: llibre
Col·lecció: Calendari «Serra d'Or»
Matèria: Calendaris

Portada en alta resolució:

PVP : 13.90 €

Material Didàctic
Resum

SANTA CECÍLIA DE MONTSERRAT. ESPAI D’ART SEAN SCULLY
 
Santa Cecília de Montserrat és una petita església romànica, els orígens de la qual remunten al darrer quart del segle x, quan hi fou instaurat el monestir més antic de la muntanya de Montserrat, més endavant absorbit pel monestir veí de Santa Maria. L’església que encara avui es conserva, amb tres absis llombards, pertany al segle XII i al llarg dels anys ha sofert diverses modificacions i reformes, entre les quals la de Josep Puig i Cadafalch al segle passat, i la de l’arquitecte Xavier Guitart entre els anys 2013 i 2014, que ha deixat al descobert diversos estadis de l’evolució de l’edifici.
La darrera restauració de l’església de Santa Cecília ha estat completada d’una manera excel·lent gràcies a la intervenció del gran artista irlandès Sean Scully, que ha volgut emular-hi el que Henri Matisse havia fet a Vence i especialment el que Mark Rothko havia fet a la seva capella de Houston, a Texas. Tot conservant l’ambient sagrat de l’església, Scully hi ha col·locat una visió personal de les catorze estacions del viacrucis, hi ha rememorat santa Cecília i, entre altres obres, hi ha dissenyat vitralls, creus de vidre i canelobres, tot plegat una singular simfonia artística, que colpeix els visitants i dóna nova vida a un edifici mil·lenari.

A partir d’ara, Santa Cecília de Montserrat no solament és un lloc digne d’ésser contemplat i assaborit, sinó que s’hi ha creat un Institut Art i Espiritualitat Sean Scully, que vol promoure els valors espirituals per mitjà de l’art, la música i la bellesa artística.

 Comentari/s
0 Comentari sobre :Calendari «Serra d'Or» 2017. Santa Cecília de Montserrat. Espai d'art Sean Scully »

Participa i escriu el teu comentari!

Escriu el teu comentari a continuació. Necessites ser membre per poder fer-ho Registra´t A la nostra web o Inicia sessió.