Terra de ceps. Especialització vitivinícola i món rabassaire a les comarques de l'Anoia i l'Alt Penedès en el segle XIX
0 comentari/s Visitat 2773 Cops
ISBN: 978-84-9191-064-0
Data de publicació: 08/08/2019
Nombre de pàgines: 408
Format: llibre
Col·lecció: Biblioteca Abat Oliba
Matèria: Història Local

Portada en alta resolució:

PVP : 25.00 €

Material Didàctic
Resum

Aquest llibre parla del procés d’especialització vitícola que va tenir lloc a les comarques de l’Anoia i l’Alt Penedès al llarg de la segona meitat del segle xviii i durant tot el XIX, de les transformacions del paisatge i dels canvis en les relacions socials i polítiques que l’avenç de la vinya va comportar.
Al llarg d’aquestes pàgines es posa en relleu el paper destacat que va jugar la gran propietat de la terra en aquest procés d’especialització vitivinícola, així com el protagonisme que hi va tenir el contracte de rabassa morta. L’estudi analitza la relació existent entre viticultura i creixement demogràfic, l’aparició de nous poblaments i les característiques dels nuclis familiars i de les explotacions rabassaires. Presta especial atenció a les relacions veïnals i al paper jugat per les dones en aquestes societats rabassaires, tant en l’àmbit de la llar com en el món del treball o en els conflictes socials. Finalment, s’estudia la crisi provocada per l’arribada de la fil·loxera, la posterior replantació de les vinyes i el conflicte rabassaire de finals del segle XIX.

FULLEJA EL LLIBRE AQUÍ:Comentari/s
0 Comentari sobre :Terra de ceps. Especialització vitivinícola i món rabassaire a les comarques de l'Anoia i l'Alt Penedès en el segle XIX »

Participa i escriu el teu comentari!

Escriu el teu comentari a continuació. Necessites ser membre per poder fer-ho Registra´t A la nostra web o Inicia sessió.