El mite de l'Illa Blanca. Imatges d'Eivissa, 1867-1919
0 comentari/s Visitat 1171 Cops
ISBN: 978-84-9191-080-0
Data de publicació: 01/11/2019
Nombre de pàgines: 356
Format: llibre
Col·lecció: Biblioteca Abat Oliba. Sèrie il·lustrada
Matèria: Estudis literaris

Portada en alta resolució:

PVP : 45.00 €

Material Didàctic
Resum

L’Illa Blanca és el títol que va donar Santiago Rusiñol a una sèrie de set glosses publicades a principis de l’any 1913. Aquest títol va fer fortuna i va passar a designar una determinada visió de l’illa d’Eivissa. Per tant, el mite de l’Illa Blanca és un mite modern, plenament vigent a partir dels anys trenta del segle xx, quan nombrosos intel·lectuals europeus, sobretot alemanys i espanyols, van passar per l’illa. En aquest llibre s’estudia la gènesi de la construcció d’aquest mite a partir d’unes idees que s’anaven transmetent plàsticament, literàriament i, també, encara que no en tinguem testimonis directes, oralment.
El mite de l’Illa Blanca parla d’un lloc irreal i utòpic, encara que amb coordenades geogràfiques concretes, però que només va existir en l’imaginari dels viatgers que el van construir. En definitiva, el mite de l’Illa Blanca respon al somni modern de trobar un lloc perfecte o ideal.
 
FULLEJA EL LLIBRE AQUÍ:
 


Comentari/s
0 Comentari sobre :El mite de l'Illa Blanca. Imatges d'Eivissa, 1867-1919 »

Participa i escriu el teu comentari!

Escriu el teu comentari a continuació. Necessites ser membre per poder fer-ho Registra´t A la nostra web o Inicia sessió.