Diari de Tosa
0 comentari/s Visitat 5282 Cops
ISBN: 978-84-9883-187-0
Data de publicació: 02/11/2009
Nombre de pàgines: 68
Format: llibre
Col·lecció: Clàssics de l'Orient
Matèria: Història Antiga

Portada en alta resolució:

PVP : 7.00 €

Material Didàctic
Resum

Ki no Tsurayuki, actiu durant la primera meitat del segle X, fou un dels compiladors del Kokinshu, primera antologia imperial de poesia en llengua japonesa, i autor del seu pròleg japonès. Autor, a més, d'una poesia de gran sensibilitat i refinament tècnic, perfecta per a les necessitats de la sofisticada aristocràcia de l'època Heian, la seva obra marcà decisivament la lírica del seu país durant diversos segles.
El "Diari de Tosa" narra el viatge marítim que menà Tsurayuki des de la prefectura de Tosa, on havia estat governador, fins a la seva residència a la capital Heian, i, tot i el caràcter íntim i informal, ocupa un lloc d'honor en les lletres japoneses: és el primer text en prosa conservat en la seva forma original, el primer diari de viatge i, també, el primer diari "femení", atès que, amb un joc de màscares que sorprèn per la seva modernitat, no és pas l'autor qui, en primera persona, enregistra els esdeveniments, les emocions i els poemes que sorgeixen duran la travessia, sinó una dona, membre fictícia del seu seguici.


Ressenyes


Comentari/s
0 Comentari sobre :Diari de Tosa »

Participa i escriu el teu comentari!

Escriu el teu comentari a continuació. Necessites ser membre per poder fer-ho Registra´t A la nostra web o Inicia sessió.