Adelaida Ferré i Gomis, folklorista: l'art de brodar rondalles
0 comentari/s Visitat 118 Cops
ISBN: 978-84-9191-049-7
Data de publicació: 28/03/2019
Nombre de pàgines: 212
Format: llibre
Col·lecció: Biblioteca de Cultura Popular Valeri Serra i Boldú
Matèria: Biografies i Memòries

Portada en alta resolució:

PVP : 16.00 €

Material Didàctic
Resum

Adelaida Ferré i Gomis (Barcelona 1881 – 1955) va dedicar bona part de la seua vida a l’estudi i la recopilació de folklore. A pesar dels seus mèrits en aquest camp, la història del folklore —i, en conseqüència, la història en general—, no se l’ha tinguda prou en compte. Cal recuperar el seu nom de l’oblit i del silenci. Cal començar a recuperar-ne la memòria. I preservar-la. Adelaida Ferré i Gomis, folklorista presenta per primera vegada junta, transcrivint-la, editant-la, ordenant-la i estudiant-la, una
part menuda de la rondallística que ella va recollir: vint-iun textos en forma de petit rondallari ordenats i catalogats segons el sistema internacional d’Aarne/Thompon/Uther.
Per a una lectura còmoda de l’obra, els textos —sense interrupcions— es presenten separats del seu estudi i catalogació. El conjunt ve precedit per la presentació de la figura d’aquesta interessantíssima dona en el seu context històric i familiar, la seua formació i la seua trajectòria professional. Amb aquest volum s’allarga la nòmina coneguda de folkloristes catalanes i es fa gran el gros de la narrativa oral dels Països Catalans publicada.
 
FULLEJA EL LLIBRE AQUÍ:


Comentari/s
0 Comentari sobre :Adelaida Ferré i Gomis, folklorista: l'art de brodar rondalles »

Participa i escriu el teu comentari!

Escriu el teu comentari a continuació. Necessites ser membre per poder fer-ho Registra´t A la nostra web o Inicia sessió.